Centrul Generatii

Centrul Comunitar Generatii este unul dintre proiectele sociale ale Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei. Generatii reprezinta un loc special in care copiii si varstnicii gasesc sprijin pentru a duce o viata mai buna.

Ce este Generatii

Centrul de zi “Generatii” din Bucuresti vine in intampinarea nevoilor varstnicilor si copiilor intr-o abordare “intergenerationala”, noua si unica in Romania. Centrul aduce impreuna persoane apartinand mai multor generatii si creeaza cadrul in care varstnicii si copiii socializeaza, invata lucruri noi, se ajuta reciproc si primesc sprijin din partea Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei.

Situat in incinta Colegiului UCECOM Spiru Haret din sectorul 6, Centrul Generatii ofera beneficiarilor sai acces la cantina sociala, after-school gratuit,, un coafor gratuit, ateliere de creatie (pictura, confectionare de obiecte decorative), activitati sportive, consiliere psihologica si sociala.

Ceea ce deosebeste Centrul Generatii de alte centre de zi este abordarea sa intergenerationala: activitatile au ca scop stimularea solidaritatii si interactiunii intre generatii, schimbul de valori si cunostinte intre copii si varstnici.

Energia copiilor si experienta varstnicilor fac echipa buna la Generatii si ceea ce rezulta este o comunitate mai puternica, ai carei membri se respecta si se ajuta reciproc, o comunitate in care nu exista discriminare pe baza de varsta, etnie sau provenienta sociala. Copiii invata sa respecte batranetea, gasesc in varstnici caldura bunicilor pe care i-au pierdut sau pe care nu i-au avut niciodata, invata din experienta si povestile de viata ale seniorilor. Varstnicii uita de singuratate si se simt mai utili, mai activi, regasesc gustul de a trai, se molipsesc de pofta de viata a celor tineri. La Generatii tinerii voluntari devin mai intelepti, mai calmi si mai respectuosi iar varstnicii reinvata sa fie activi, spontani si creativi.

“Familia Generatii” are in componenta:
– 50 de copii┬áce provin din medii defavorizate;
– 47 de voluntari (dintre care 22 sunt varstnici)

Generatii pentru ca:
– varstnicii evita singuratatea, depresia si izolarea si isi gasesc utilitatea prin participarea la diferitele activitati sau facand voluntariat in beneficiul celor tineri.
– copiii primesc ajutor la materiile unde intampina probleme, isi fac temele la after-school si isi imbunatatesc rezultatele scolare.
– voluntarii dedica cateva ore pe saptamana in beneficiul celor mai putin fericiti, castiga experienta de viata si au ocazia sa puna in practica cunostinte dobandite in cadrul orelor de curs sau al experientelor traite.

Parteneri: Colegiul “Spiru Haret” UCECOM
Localizare: Bucuresti, sector 6, zona Grozavesti

Persoana de contact:
Anca Sohorca
Coordonator proiect Centrul Comunitar “Generatii”
Email: anca.sohorca@principesa.ro

[Not a valid template]