Serviciile pe care le oferim copiilor la Centrul Generatii

Serviciile pe care le oferim copiilor la Centrul Generatii

Centrul Comunitar Generații este un after-school gratuit frecventat zilnic de copii de şcoală primară şi gimnazială, din peste 10 şcoli bucureştene, copii care provin din familii modeste sau  contexte sociale precare. Este acel loc unic in Bucuresti unde copii si varstnici la in loc picteaza sau canta, fac teme sau participa la ateliere vocationale, ori pur si simplu impartasesc experiente de viata. Accesul la toate serviciile centrului este gratuit, iar activitatile centrului se desfasoara cu sprijinul voluntarilor seniori.

Zilnic, copiii inscrisi la Centrul Generatii servesc masa de prânz la cantină, isi rezolva temele şcolare sau fac pregatire individuala sub indrumarea voluntarilor, apoi participă la un curs sau atelier vocațional, la alegere (lectura, pictura, tehnici creative, teatru, cor, limbi straine etc).

Săptămânal, sunt organizate diverse sesiuni de consiliere, individuală şi de grup, pe teme privind  educația familiala, orientarea profesionala, ori alte subiecte moderate de psihologul sau asistentul social al centrului.

In fiecare luna, copiii şi voluntarii ȋşi serbează ziua de naştere ȋntr-un cadru festiv la  Centrul Generații. De asemenea, sunt organizate la sesiuni educative cu invitați speciali, abordând diverse tematici de dezvoltare personală precum bunele maniere, alimentația sănătoasă sau dezvoltarea pasiunilor.

Anual, copiii  şi voluntarii seniori ai centrului participă la Tabăra de vară intergerațională, prilej de interacțiune, bună dispoziție şi de ȋnvățare pentru toți. De asemenea, toti copiii sunt sprijiniti cu cele necesare pentru scoala in luna septembrie, iar de Sarbatori primesc daruri si suprize.