Laboratorul de Comunicare la Centrul Generatii

Laboratorul de Comunicare la Centrul Generatii

 Centrul Generatii a reluat activitatea socio-educativa ,,Laboratoul de comunicare si vizionare de filme documentare”.  Ce presupune aceasta activitate? Cu ajutorul minunatei noastre voluntare, Sorina Priceputu, copiii sunt provocati la dezbateri despre teme populare in randul adolescentilor, care sunt asociate si cu un  film documentar specific.

Saptamana trecuta, adolescentii nostri au dezbatut tema ,,Diversitatea”, intelegand ca este perfect normal sa fim egali, dar si diferiti in acelasi timp. Apoi, ei au fost impartiti in doua grupe si lasati sa vorbeasca liber despre concepte ca ,,egalitate” si ,,diferenta”.

 Scopul acestei activitati este familiarizarea acestora cu elementele importante din societate, stabilirea valorilor comunitatii, care stau la baza caracteterului unei persoane, cum ar fi familia, scoala, educatia, prietenii. Laboratorul nostru se va baza pe aplicatii practice, atat pe lucrul individual cat si cel de grup, astfel incat acesti adulti in devenire sa dobandeasca spiritul civic de care comunitatea are atata nevoie.